Wednesday, September 21, 2011

Kongsikan..

بسم الله الر حمن الر حيم


SALAM ALAIK semua pembaca blogku,

First of all,asif aku mohon kerana..
Post kalli ini bukanlah rentetan daripada post aku yang sebelumnya.

Insya Allah, kelak akan aku post untuk sambungan kisah yang sterusnya.

em,
kali ni post aku berkenaan apa yang aku dapat dalam 2 ke tiga hari dalam minggu ni.
Dalam apa jua keadaan dan perbuatan aku pada hari ini,aku dapati terdapat bebarapa pegajaran buat aku insan yang lemah ini.

(1)Silaturrahim antara muslim.
    Berdasarkan apa yang aku baca,ikatan silaturrahim ni memang senang untuk kita jalinkan.
    Namun,untuk menjadikan ia ukhwah lillahi taala amatlah sukar. Zaman sekarang, ada 
    kawan jual kawan sendiri.Patut ke? Memang tak patut! Ada je sebenarnye helah die nak
    mempergunakan kita.Ukhwah lillahitaala itu adalah hubungan seseorang dengan orang 
    yang lain kerana Allah.Susah senang kita bersama~

(2)Tindakan awal terhadap sesuatu.
    at least,dah tau byk benda nak beli..spatutnya beli lah awal2.bukan di saat akhir!
    nasib baik dapat pi K.K harini. Kasut oh kasut~ penat mencari rupanya engkau di CP.
    Dalam sibuk mencari...sepat lagi.

                               Hush Pupies,Center Point,Kota Kinabalu,Sabah.

(3)Utamakan keselesaan.
    Actualy nak beli kasut yang murah sikit dan selesa.Tapi agak2 la..
    Nak kasut yang selesa mana la ada yang murah2.
    Mama dah bagi lampu hijau, soal harga jangan fikir. Sekarang ikt keselesaan.Tapi
    kesian jugak kat mama.Macam banyak da duit dihabiskan untuk membeli keperluan aku.
    Setelah beberapa kasut telah dicuba, akhirnya....dapat juga kasut yang sungguh selesa.




~hope ieya enjoy!
 only diz pic i can take!




No comments:

Post a Comment