Tuesday, May 3, 2011

Kalau tindakan kita..??

Assalamualaikum..


Lama dah tak update blog ni..hei,rindu la pulak...
Buat rakan² yg sering melawati blog saya..maaf,lambat postkan sesuatau...senyum skit!!!! hehe


oh,hampir terlupa...
alhamdulillah...alhamdulillah alhamdulillah
syukur ke hadrat ilahi..kerana masih lagi meminjamkn kenikmatan hidup! syukran allah..
kita masih mmpu melihat....


lihatlah pokok ni,kalo anda masih boleh mlihat dgn jelas..bersyukurlah...

ok lah..teruskan kepada perkongsian  kali ini...
Em, kali ni..saya mau mengajak anda semua cuba fkirkan apa yg akan anda lakukan sekiranya anda ditimpa suatu ujian seperti hamba allah ini..sebelum apa²,lebih baik saya bg tau serba sedikit tentang hamba allah ni...

nama:ops,maaf terpaksa dirahsiakan...jgn marah!
umur : ops,ni pn trpaksa dirahsiakan..tapi yg penting remaja..lingkungn 18-20 tahun
pekerjaan: student of koz
jantina: wanita,hiasan dunia.....cewek gtu lorh..


******
oleh krna nma trpaksa drahsiakan..kita panggil dier HAWA je lah eh..kan dia pompuan..
begini,si hawa ni..
CANTIK,BAIK,PERAMAH,PEMURAH,PRIHATIN,MUSLIMAH GTU..
ok,d sebbkn hawa ni berwatakan mcm ni..ramai ler kawan² dia..tak kira pompuan or lelaki..cewek or cowok..girls or boys....dgn semua pon dia kawan. makcik,pakcik,nek,tok,uncle,aunty...em,sesape lah..tak kira usia..

satu pagi yg hening gtuh...
si HAWA ni mcm bosan² sikit ah..xde benda nak d buat..so apalagi..kompom buat makann..korek sana,korek sini..bila dah jmpa..makan!Bila dah selesai makan..

tut..tut! tut..tut! tut..tut!
bunyi sms ler tu,si HAWA ni pun buka msg..terkejut bruk dia ni...rasa mcm nak terkeluar balik mknn yg dia makan..ye lah..TETIBA JER ADA ORG MELUAHKAN RSA YG TELAH lama DIPENDAM..
Kesana..kemari...naik tangga..turun tangga..minum air...

heish! tak tenang si HAWA ni.Alah,bukan apa..si Hawa ni pun sbnrnya suka suki jgak dgn guy tu...org bilang cinta dia tak bertepuk sebelah tangan gtuh..hehehehe
dlm hati...syukur alhamdulillah...rupa²nya dia pon suka aq jugak..hehehe tersenyum smpai 7cm si HAWA ni....
bingung lah dia ni...aq terima ka tidak..terima...tidak...terima..tidak...
seh,tetiba jak dtg akal dia mau buat rancangn..cepat² dia membalas

HAWA: em,bagi saya 3 hari utk terima awak...bole?
GUY: ok,saya terima..tapi saya berharap awak setuju. =)

amboi,siap bgi smile lagi..huh! tambah la si HAWA ni mcm ulat bulu...
cacing kepanasan betol lah si HAWA ni..hehe


******

1 hari sudah berlalu,esok  mau tak mau..mesti jugak dia bg keputusan..heish,tetiba la pulak si HAWA ni rasa lain macam...sebenarnya..dlm masa yg sama..keputusaan utk terima GUY tu dah 99% ...

HAWA berfikir...

~ kalo aq trima..kompom ker aq bni dia nnti..?
~ kalo aq trima,tak ker buang masa..mesti aq bergayut jer kol ngan dier..
~alamak,nnti trkntoi ngn mak bapa..abeh ler aq..!!
~ei,mesti dpt hadiah best dari dia ni..ah,duit pon mak bapa dia yg bagi..
~ sandinya lah, byk dosa tu..zina mata,hati,ei...banyak tu
~ tak sweet lah,brcnta sblom kawen ni..nak mcm novel tu...
~ huh, dia pon study jgak..tak pasal² dua² hanco...
~ baru aq trfikir, pompuan yg baik utk lelaki yg baik..baikke aq ni..? 
~ maruah seorg pompuan..heish,gementar jiwa aq bila sebut maruah..!!


*****

HAWA..tunggu dan terus mnunggu..hei,bila lah..dia nak msg aq ni...
lambat btol la....


tut..tut! tut..tut! tut..tut!
yesz!! tergopoh gapah si HAWA BUKA MSG..EXITED LA TUH..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



kalo ANDA??
nak bg keputusan apa..?
dah la lelaki tu org yg kita minat bertahun² lamanya..
hah,..anda fikirlah sndiri...
kalo saya....hihihi..
wallahualam..tak tau lah..tapi hope sgt,moga allah lindungi hati saya ni..
kawan² semua..kita masih punya aqal..so,berfikirlah sblom buat tindakan....ok??
mengikut apa yg saya dpt nasihat dari kawan² and guru..trmasuk mom I..
HEHE..all of them say NO!!
hehe..



* utamakan yg lebih utama..fikir² kan..dan selamat beramal...cewah!!

RAWATLAH HATI....!!
HATI MILIK SIAPA..??
HEHEHE..













No comments:

Post a Comment